Overzicht alle acties

Voedsel voor gezinnen in crisis

Actie voor Voedselhulp voor gezinnen (6 maanden voedsel voor gezin van 6 personen)

Deze actie is aangemaakt door: Harriët Hofsink

Het raakt me. Het nieuws de afgelopen weken over de wereldwijde voedselcrisis. In de zomer was ik in Ethiopië en hoorde daar hoe hoog de inflatie is (gemiddeld meer dan 60% op alle producten), en wat dat betekent voor mensen die al niet rond konden komen. Doordat het weer zo anders en onvoorspelbaar is dreigt op veel plekken ook de oogst te mislukken. Op sommige plekken door overstromingen, op andere plekken door enorme droogte of sprinkhanen. Voedsel uit het buitenland is niet te betalen. Steeds meer verhalen komen op ons af. Steeds heftiger de verhalen.

Het zijn de verhalen van de grote cijfers, en de grote problemen in de wereld. Maar als we inzoomen op een huisje in Ethiopië weet ik van een moeder die haar kinderen niet eens meer 1 maaltijd per dag kan geven. Die niet kan slapen omdat ze niet weet wat ze moet doen in de komende tijd om eten te vinden. Die niet eens durft te denken aan wat er gebeurd als haar kinderen ziek worden.

Ik kan het niet oplossen, maar kan wel mijn ‘steentje bijdragen’ en me inzetten om geld in te zamelen zodat we als Compassion extra voedselhulp kunnen geven aan die gezinnen die het zo nodig hebben.

Steun en deel deze pagina met je vrienden en familie!

Met deze actie steun je: