Overzicht alle acties

Steun de Zeeuwse vrouwenreis naar de Filipijnen!

Wij zetten ons is voor de vrouwen en kinderen die leven in extreme armoede op de Filipijnen.

Deze actie is aangemaakt door: Zeeuwse Vrouwenreis Filipijnen

Elke 5 seconden sterft er een kind ergens op deze wereld. Elke 5 seconden…..Dat zijn 6,3 miljoen kinderen per jaar. Daarvan zijn 5,3 miljoen kinderen tussen de nul en vijf jaar oud. Bijna de helft hiervan overlijdt zelfs in de eerste maand na de geboorte. De hoogste sterftecijfers zijn die van de armste gebieden op deze wereld. Veel kinderen overlijden daar door oorzaken die te voorkomen zijn, zoals complicaties bij de bevalling, ondervoeding, diarree en gebrek aan inentingen.

In deze levensfase is een kind volledig afhankelijk van zijn of haar moeder. Door extreme armoede hebben moeders en baby’s vaak geen toegang tot goede basiszorg. Met het Moeder- en babyprogramma investeert Compassion in zowel de moeder als het kind. Dat doen ze door de moeder te ondersteunen in de zorg en opvoeding van haar kind. Dit heeft ook een directe positieve impact op de rest van het gezin.

Alleen het allerbeste is goed genoeg voor jouw baby! Een veilig thuis, genoeg te eten, gezondheid en een rooskleurige toekomst. Voor moeders in de Filipijnen die leven in extreme armoede worden deze wensen vrijwel nooit werkelijkheid…

Tenzij er iemand is die zegt: ik wil naast je komen staan, je aanmoedigen en steunen. En dat zeggen wij! Wij hopen in januari 2025 met 30 vrouwen naar de Filipijnen te gaan om daar het moeder- en babyproject op Bohol te ondersteunen. We willen door middel van deze reis de moeders helpen, aanmoedigen, ondersteunen en hoop geven. Maar dit alles kan niet zonder uw hulp. Wij zouden het tof vinden om voor een aantal jaar dit project financieel te ondersteunen en hebben als doelstelling gesteld dat iedere deelnemer € 2000,- sponsorgeld werft. Daarnaast is natuurlijk iedere euro meer dan welkom!

Al voor € 800 kan een moeder (vanaf de zwangerschap totdat het kind 1 jaar wordt) terecht in het Moeder- en babyprogramma. Daar ontvangen ze dat wat ontbreekt: onder andere voeding, medische hulp en kennis over opvoeden.

Help je mee deze moeders en kinderen een hoopvolle toekomst te geven?

Alvast super bedankt namens de Zeeuwse vrouwen!

Steun en deel deze pagina met je vrienden en familie!

De volgende mensen hebben de actie gesteund:

NaamBedragDatum
Johanneke Wijkhuijs € 450 5 juni 2024
Totaal € 450

Met deze actie steun je:

Filipijnenreis Zeeuwse vrouwen

Filipijnenreis Zeeuwse vrouwen