Overzicht alle acties

Rennen voor schoon water

Doneer en red levens met schoon water.

Deze actie is aangemaakt door: Roos van den Beukel

Tussen de grens van Thailand en Myanmar wonen 1,857 deelnemende sponsorkinderen. In dit gebied is toegang tot schoon drinkwater een probleem. Over het algemeen halen de bewoners water uit natuurlijke hulpbronnen zoals putten, kreken en bergwatervoorzieningen. Dit proberen ze eigenhandig te filteren door middel van kleding en sommige kiezen ervoor om het water te koken. Echter is dit niet genoeg om het water schoon te krijgen.

Door het leven onder deze omstandigheden lopen deze mensen het risico om ziek te worden door water-gerelateerde-ziektes. Vooral in het regenseizoen is dit problematisch omdat de watervoorzieningen kapot gaan door hevige regenval. Vele dorpen hebben dan dagen te kort aan water en het water is vervuild door modder en zand en soms ook door afvalwater uit de landbouw.

Het drinken en gebruiken van vervuild water heeft een negatief effect op de gezondheid van de kinderen uit de 16 gemeenschappen. De kinderen kunnen erg ziek worden of overlijden. Ook heeft het een slechte invloed op een fysieke ontwikkeling.

Doormiddel van mijn acties wil ik 1000 euro op gaan halen om waterfilters te laten installeren in Thailand/Myanmar. Met dit geld worden er 20 gezinnen voorzien van schoon drinkwater. Op zondag 21 april ga ik de 5 mijl lopen van de cascaderun en hiervoor ben ik op zoek naar sponsors. Helpen jullie mij mee? Alle kleine beetjes helpen!

Steun en deel deze pagina met je vrienden en familie!

De volgende mensen hebben de actie gesteund:

NaamBedragDatum
Miranda Jonkman € 10 2 februari 2024
Aletta Fidom € 10 3 februari 2024
Christine Ten Kate € 25 13 februari 2024
Marianne Gebbink € 25 13 februari 2024
Totaal € 70

Met deze actie steun je:

Waterfilters Thailand

Waterfilters Thailand