Overzicht alle acties

“Mutua koos er niet voor en ik ook niet”

Kinderen ondersteunen, hoop brengen en de cirkel van armoede doorbreken o.a. met scholing.

Deze actie is aangemaakt door: Hendrik Willem Alssema

Mutua is 4 jaar geleden geboren in Kenia, ik 47 jaar geleden in Nederland. De omstandigheden waaronder hij opgroeit zijn totaal anders dan hoe ik ben opgegroeid. Zijn toekomst bestaat uit overleven, waar ik mag en mocht leven.

Er is soms werk voor zijn ouders bij boerderijen of in de visserij. Dit is meestal in dag arbeid en zij verdienen maandelijks € 18,80 De meeste mensen in zijn omgeving hebben geen werk, want de werkloosheid is 80%. In de omgeving is een apotheek, alleen zijn er vaak geen medicijnen. Hij kan wel naar school, maar de gebouwen zijn slecht en er zijn geen computers en internet.

Mutua koos er niet voor om in Kenia geboren te worden en ik heb er niet voor gekozen om in Nederland geboren te worden. Maar ik kan wel bijdragen aan het verbeteren van zijn leefomgeving en zijn toekomst.

In het dorp waar hij woont is dringend behoefte aan huisvestiging. Dit is voor klaslokalen, kantoorruimte, bibliotheek, multiculturele ruimtes voor computers en trainingen. Deze faciliteiten hebben een enorm gunstig effect op de kinderen en gezinnen.

Door ook trainingen te organiseren voor ouders zowel op business en inkomen genererend niveau, als ook ouderschapsniveau en relatietherapie groeit de stabiliteit en kennis binnen de gezinnen.

Het doel hiervan is om kinderen en gezinnen de juiste hulp te geven, door meer mogelijkheden te creëren, om hoop te brengen en de cirkel van armoede te doorbreken.

Daarom wil de stichting Compassion een multifunctioneel gebouw bouwen. De plannen en tekeningen zijn al klaar, alleen door Covid en oorlogen over de wereld zijn de bouwprijzen sterk gestegen, waardoor nog niet met de bouw kon worden begonnen. In totaal is € 60.000 nodig voor een gebouw van 2 verdiepingen, € 42.000 is al binnen. Om aan de benodigde ruimte te voldoen is een 3e verdieping nodig en hiervoor is ca. € 45.000 extra nodig.

Voor de gemeenschap is dit gebouw erg hard nodig, ook omdat dit al zo lang is uitgesteld. Daarom heb ik mij tot doel gesteld om € 18.000 op te halen zodat direct met de bouw kan worden begonnen van de eerste 2 verdiepingen.

Hiermee kunnen ook weer nieuwe kindsponsor trajecten worden opgezet, wat helaas nu al maanden stil ligt.

Om dit geld op te halen ga ik een sportieve prestatie leveren: ik ga de Drenthe200 fietsen. Dit is een mountainbike tocht van 200 km. Deze tocht is door Drenthe en op 29 december 2023 (www.drenthe200.nl).

Wil jij meehelpen om deze kinderen en hun ouders ook een kans te geven om te leven? Dit kan door geld over te maken naar stichting Compassion via deze pagina.

Alvast bedankt dat je wilt helpen!! En heb je vragen? Ik beantwoord ze graag.

Hendrik Willem Alssema

Steun en deel deze pagina met je vrienden en familie!

Met deze actie steun je:

Kenia: bouw, training en opleiding

Kenia: bouw, training en opleiding