Overzicht alle acties

Help mee, en geef moeders en baby’s in de Filipijnen een toekomst !

Deze actie is aangemaakt door: Lenneke de Rijke

Met jouw steun hebben moeders en baby’s toegang tot het levensreddende moeder-en baby programma.

In januari 2025 hoop ik met een vrouwenreis naar de Filipijnen te gaan om hulp te bieden in een moeder- en babyprogramma van Compassion in Bohol.

In de Filipijnen is veel armoede. Het contrast tussen arm en rijk is groot. Jonge meisjes en vrouwen komen in de Filipijnen door de sex-industrie aan hun geld, ze raken zwanger en zien vervolgens geen andere mogelijkheid dan hun baby achterlaten in een rivier omdat zij geen mogelijkheid hebben om voor hun kindje te zorgen. Denk je eens in, je kindje achterlaten om te sterven….

In het moeder- en babyprogramma worden zwangere vrouwen geholpen. Hier krijgen moeders en kwetsbare kinderen hulp bij een gezonde start. Ze krijgen o.a. toegang tot verloskundige en gezondheidszorg, hulp bij de bevalling, huisbezoek (controle moeder en kind), extra eten en voedingssupplementen, opvoedcursus, ze krijgen les op gebied van gezondheidszorg, hygiëne en leren hoe ze zelf aan de slag kunnen gaan om op een andere manier geld te verdienen. Daarnaast horen ze over de allesomvattende liefde van Jezus.

Een paar jaar geleden waren er al plannen om deze reis te maken, toen werd ik al diep geraakt toen ik hoorde over de armoede en leefomstandigheden van de mensen in de Filipijnen. Toen was ik helaas niet in de gelegenheid om met deze reis mee te gaan. Nadat die reis toen door corona niet door is gegaan zijn er nu nieuwe plannen gemaakt om deze reis alsnog door te laten gaan. Opnieuw hoorde ik van deze plannen, en nu was er voor mij geen reden om mij niet aan te sluiten bij deze reis!

 Hier in Nederland leven wij in zoveel rijkdom, onze kinderen groeien op in vrijheid, veiligheid en liefde terwijl er zoveel kinderen deze rijkdom, veiligheid en liefde niet hebben. Het voelt voor mij als moeder in een rijk land zo belangrijk om te delen van alles wat wij hebben. Nu krijg ik de kans om hier een praktisch invulling aan te geven. Ik mag mee naar de Filipijnen om daar hulp te bieden in het moeder- en babyprogramma in Bohol.

Om dit project draaiende te kunnen houden zijn alle giften welkom en heel erg nodig. Ook jij kunt iets betekenen voor die moeders en kinderen zo ver bij ons vandaan. Help je mee door een gift te doen? Alvast heel hartelijk bedankt!

Wilt u meer lezen over onze reis naar de Filipijnen, wat we daar gaan doen en hoe ons programma er daar uit gaat zien, ga naar de website —> https://www.compassion.nl/wat-we-doen/compassion-reizen/filipijnen-2025

Steun en deel deze pagina met je vrienden en familie!

De volgende mensen hebben de actie gesteund:

NaamBedragDatum
Annerieke Van oostende € 25 2 april 2024
Remco De Rijke € 25 2 april 2024
Maja Jacobsen € 25 3 april 2024
Hetty de Rijke € 25 3 april 2024
Sonja van de Putte € 50 15 mei 2024
Sandrina Sipma € 25 16 mei 2024
Totaal € 175

Met deze actie steun je:

Filipijnenreis Zeeuwse vrouwen

Filipijnenreis Zeeuwse vrouwen