Overzicht alle acties

De Kilimanjaro beklimmen in de strijd tegen extreme armoede

Help je mij mee om € 10.000,- te werven om zoveel mogelijk gezinnen een goede woning te kunnen bieden en met het bouwen van o.a. scholen en waterbronnen?

Deze actie is aangemaakt door: Antony Hubach

Beste familie, vrienden, collega’s, relaties of op welke andere manier ook hoe je hier bent beland. Van 26 januari t/m 6 februari 2024 ga ik met Nederlandse ondernemers naar Tanzania om de wereldberoemde Kilimanjaro te beklimmen in de strijd tegen extreme armoede.

Tanzania mag dan vooral bekend zijn van de Kilimanjaro en de vele safariparken. Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld.

Ongeveer 20% van de bevolking van Tanzania moet zien rond te komen van minder dan één euro per dag. Daarnaast heeft het land veel last van extreme droogte en hevige overstromingen. Hierdoor gaan oogsten verloren en dit veroorzaakt voedseltekort. Ook hiv/aids speelt een rol in de armoede. Bijna 9% van de bevolking is geïnfecteerd met het dodelijke virus. Naast het gevaar van ziekte en voedseltekort, moeten ook veel gezinnen leven zonder goede en veilige huisvesting. Een veilige leefomgeving is ontzettend belangrijk om kinderen te beschermen tegen de gevaren van ziekte en weersomstandigheden.

Steun en deel deze pagina met je vrienden en familie!

Met deze actie steun je:

Kilimanjaro reis

Kilimanjaro reis