Overzicht alle acties

Comenius Nieuwerkerk in actie voor gezond drinkwater in Thailand!

Comenius Nieuwerkerk komt in actie omdat iedereen recht heeft op gezond en schoon drinkwater.

Deze actie is aangemaakt door: Comenius College locatie Nieuwerkerk aan den IJssel

Onze missie:

Sinds vorig schooljaar schrijven leerlingen uit klas 1 Engelstalige brieven naar kinderen die deelnemen aan Compassion projecten. In de komende Wereldweek willen we graag nog een hele mooie stap gaan zetten. We gaan ons als UNESCO school tijdens de Wereldweek inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor verbetering van het watersysteem in Thailand. Dit doen we door middel van een markt die zal plaatsvinden op vrijdag 30 juni van 10:00 tot 13:30. Onze leerlingen zullen deze markt voorbereiden en tijdens de markt verschillende producten en diensten aanbieden. We hopen met de markt een mooie start te kunnen maken om het beoogde bedrag in te zamelen en kunnen in het komende schooljaar nog andere acties inzetten tot we het volledige bedrag bij elkaar hebben.

Het project:

In de gemeenschap Banmai Santi in het noorden van Thailand gaan 360 kinderen naar het lokale Compassion-project. Het project heeft te maken met een groot probleem: de waterbron die ze al jaren gebruiken is aan het opdrogen. Hierdoor is er een watertekort op het project en dat heeft grote gevolgen voor de kinderen. Er is niet genoeg water voor het koken, schoonmaken of doorspoelen van toiletten. Hierdoor is er ook minder hygiëne, waardoor een aantal kinderen gezondheidsproblemen kregen.

Als tijdelijke oplossing rijden projectmedewerkers met een vrachtwagen heen en weer om water te halen uit een andere bron, maar dit kost wekelijks veel tijd, geld en benzine. Daarom zoeken de kerkleiders een oplossing: ze willen samen met Compassion een waterpomp installeren en waterleidingen aanleggen tussen de opslagtank in de stad en de kerk. Hierdoor krijgen alle kinderen toegang tot schoon water en lopen ze geen risico meer op ziekte door onveilig en onvoldoende water.

Steun en deel deze pagina met je vrienden en familie!

De volgende mensen hebben de actie gesteund:

NaamBedragDatum
Comenius Nieuwerkerk € 653 19 maart 2024
Totaal € 653

Met deze actie steun je:

Verbetering watersysteem Thailand

Verbetering watersysteem Thailand